Sayfalar

Bu Blogda Ara

26 Temmuz 2012 Perşembe

Proje Nedir ?



İş Grupları
Portföy
Alt düzey portföyler, programlar, projeler ve devam eden çalışmalar bütünüdür.İş stratejik hedefleri karşılamaya yönelik merkezi ve etkili yönetimini kolaylaştırmak amacıyla gruplandırılmıştır.Portföydeki projeler ve diğer iş türlerinin doğrudan ilişkili olmayabilir.
Program
Ilgili projeler ve operasyonel çalışmalar grubu. Zaman faydası sağlamak için eşgüdümlü bir şekilde projelerinin yönetilmesi gereklidir ve iş bileşenlerini ayrı ayrı yönetmek kontrol düzeyi olarak mümkün değildir.
Proje
Belirli bir stratejik hedef veya hedeflerin karşılamsı amacıyla benzersiz bir ürün, hizmet ya da sonuç üreten geçici bir iş bütünüdür. Ayrıca, tekrarlayarak  ilerlemesi ile karakterize edilir.
Alt-proje
Daha kolay yönetimi sağlamak için oluşturulan genel bir projenin küçük parçalarıdır. Alt projeler olarak adlandırılır, ancak gerçekten bir bütünün küçük parçaları olabilir.
Operasyonel
İş
Tekrarlayan süreçlerdir ve net bir şekilde tarifi, başlangıcı ve sonu yoktur bu işe. Çalışma bu tip devam eden aktiviteyi destekler ve genellikle örgütsel fonksiyonları içerisinde yönetilir. Bunun amacı işletim devam etmek ve herhangi bir proje çalışmalarını desteklemek amacıyla bir organizasyon sağlamaktır. Çalışma bu tip uygun özel hedefler değişebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder